miercuri, 10 aprilie 2013

Geomondis 2013 Cluj-Napoca



Asociaţia Studenţilor Geografi „EGEA Cluj-Napoca” și Facultatea de Geografie au plăcerea de
a vă invita la Concursul “GEOMONDIS”, ediţia a III - a.

Se pot înscrie liceele din judeţele Alba, Bihor, Bistrita Nasăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, fiecare liceu putand participa cu o echipa formata din 4 elevi din ani diferiţi de studiu (câte unul din fiecare an de studiu). Concursul va cuprinde trei probe: scrisă, orală şi practică în conformitate cu programa şcolară, structurate într-o manieră interactivă.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2013, de la ora 10:00, în clădirea principală a Facultatii de Geografie (Str. Clinicilor, nr. 5-7), etajul I, Amfiteatrul de Geografie, sala 43.
Primele două echipe clasate se vor califica la Etapa Naţională a concursului (Iasi, 11-12 mai).



Toţi participanţii vor avea ocazia să intre în contact cu mediul academic, fiindu-le prezentate Facultatea de Geografie şi perspectivele pe care le oferă aceasta, de către reputaţi profesori și prestigiosi studenți ai Facultăţii de Geografie.
Înregistrarea se face accesând adresa și completand formularul atașat (confirmarea trebuie să conţină denumirea instituţiei, județul, numele şi anul de studiu al fiecărui elev, numele profesorului coordonator și un numar de telefon pentru contact) si pe emailul coordonatorului.

https://docs.google.com/forms/d/1IkUjqDd58acTeeoiWIDb4bmVQ36Qi_StccvyUtZbieA/viewform

Vă rugăm să confirmaţi prezenţa până în data de 19 aprilie.



Pentru orice alte informaţii ne puteţi contacta la adresa şi numărul de mai jos:

· Contact 1: Ana-Ioana Breabăn (Coordonator proiect)
Tel: 0756484033
E-mail: anaioana2004@yahoo.co.uk

· Contact 2: Andreea Cîra (Președinte EGEA Cluj-Napoca)
Tel: 0740454520
E-mail: andreeacira@yahoo.com

Invitatia concursului si regulamentul:

http://www.viewdocsonline.com/document/z5ndz4






Tematica

Clasa a IX-a: Pământul – o entitate a universului; Măsurarea şi reprezentarea spaţiului terestru;
Relieful terestru; Atmosfera terestră; Hidrosfera

Clasa a X-a: Statele şi grupările regionale de state; Evoluţia în timp a hărţii politice; Principalele probleme actuale de geografie politică; Geografia populației și a așezărilor umane; Geografia economică: Resursele naturale (fără agricultură)

Clasa a XI-a: Mediul înconjurător – problemă fundamentală a lumii contemporane; Regionalizarea şi globalizarea lumii contemporane; Populaţia, resursele naturale şi dezvoltarea lumii contemporane

Clasa a XII-a: Europa si România – elemente geografice de bază: Spațiul românesc si spațiul european, Elemente fizico – geografice definitorii ale Europei si ale României: relieful, clima, harta sinoptică a Europei și a României; hidrografia, Dunărea și Marea Neagră, învelișul biopedogeografic, resursele naturale; Elemente de geografie umană ale Europei și ale României Mediu înconjurător și peisaje; Regiuni geografice în Europa și în România; România și Uniunea Europeană

Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună, elevi, studenți și profesori, o zi geografică la Facultatea de Geografie!

Echipa de organizare

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. A fost foarte frumoasa experienta de anul asta la Geomondis. Ati putea incercca sa faceti un concurs si pentru turism. Mai ales ca sunt in fiecare judet cate 5 sau 6 licee cu specializare tehnician in turism.
    Eventual va putem ajuta cu un parteneriat
    Sofron Paul,
    Colegiul Tehnic Napoca

    RăspundețiȘtergere