luni, 26 martie 2012

Ce este egea, cum a aparut si cu ce scop?

animationegea4-spin/letters

In 1987 cativa studenti de la universitatile din Varsovia, Barcelona, Viena si Utrecht au inceput ideea constituirii unei asociatii geografice la nivel european. De atunci s-au organizat 16 congrese anuale si egea a crescut considerabil de la 4 participanti (cunoscuti ca entitati) la aproape 40 de entitati din 20 de tari diferite. Egea este impartita in patru mari regiuni, care se numesc Regiunea Nord-Baltica, Regiunea de Est, Regiunea de Vest si Regiunea EuroMed
Cel mai important eveniment in cardul egea este constituit de Congresul Anual egea. Totodata dupa organizarea congresului anual "egeistii" se aduna in fiecare primavara intr-un congres regional organizat de catre fiecare regiune in parte.
O alta activitate majora egea o constituie organizarea exchange-urilor care reprezinta cea mai buna cale prin care doua entitati diferite se pot cunoaste cel mai bine. Exchange-urile se pot organiza ori de cate ori o entitate crede ca este posibil. Exchange-ul consta intr-o intalnire a doua entitati (de regula doua) in care entitatea gazda este responsabila cu organizarea evenimentului si a programului. Costurile de calatorie sunt suportate de catre entitatea vizitatoare si in majoritatea cazurilor gazdele ofera acomodarea, programele incluse si uneori masa vizitatorilor.
Aceste exchange-uri ofera o ocazie unica de a castiga noi prieteni, de a vizita alte orase sau tari la costuri minime.
Asta este egea in cateva cuvinte.
Exista un site oficial al organizatiei unde sunt inregistrate toate entitatile egea. Puteti sa-l accesati printr-un simplu click aici: http://www.egea.eu.
In ce priveste numarul de membri inscrisi pe site-ul oficial entitatea egea Cluj-Napoca se afla momentan pe locul 4 cu un numar de 142 membrii.
Autor:
Radu M. Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu