Am prins PETste si meDOZE
EGEA Cluj-Napoca in colaborare cu Apele Romane a desfasurat astazi 20 martie, o campanie de ecologizare a raului Nadas din comuna Baciu, celebrand astfel cu 2 zile mai devreme ‘Ziua mondiala a apei’.
La
actiunea de pescuit PETsti si meDOZE au participat atat membrii EGEA
cat si simpatizanti ai organizatiei, in total 9 persoane.
Cum sa prinzi un PETste
PETstele
este un animal nevertebrat nefolositor cu forma hidrodinamica si corpul
trunat din plastic.Desi pluteste in special in apele dulci,a inceput sa
faca valuri si in celesarate. Spre deosebire de speciile comune de
pesti, PETstele nu are inamici naturali, reusind astfel sa populeze in
timp record cei 7140 de km patrati de ape romanesti. Daca vezi un
PETste, pescuieste-l. Se prinde usor, cu mana, iar apoi se arunca repede
la gunoi.
Cum sa prinzi o meDOZA
meDOZA
este un animal metalic nefolositor cu o forma incerta care traieste in
apa mica din jurul gratarelor. Spre deosebire de speciile comune de
vietati acvatice, meDOZA nu are inamici naturali, reusind astfel sa
populeze in timp record cei 7140 de km patrati de ape romanesti. Daca
vezi o meDOZA, pescuieste-o. Se prinde usor, cu mana iar apoi se arunca
repede la gunoi.
In fotografiile care urmeaza puteti observa cateva imagini surprinse din mijlocul actiunii de astazi.
Bors de aval - reteta natur
Pentru
cei care nu tin cont de normele protectiei mediului am preluat o reteta
inedita creata de catre reprezentantii ‘Directiei Ape Prut’. Aceasta
are ca ingrediente deseurile adunate din rauri si care, consumate in
cantitati mari, dauneaza grav sanatatii.
Ingredientele
necesare pentru un astfel de bors de aval sunt trei peturi proaspat
culese, una-doua sticle, 200 grame de pungi sau hartii culese de curand,
doua-trei ghete sau ambalaje, patru-cinci sireturi taiate marunt si un
litru de ulei sau motorina recoltat de pe suprafata apei.
Peturile, sticlele si pungile proaspat recoltate se lasa la macerat cateva ore pentru aroma si buchet. Se lasa la foc mic timp de 10 minute, in timp ce se toarna fara moderatie motorina. Se condimenteaza cu sireturi taiate marunt, asortate cu ghete rondele. Amestecul se lasa la racit si se serveste cu prietenii pe malul unui rau sau lac. Pofta buna.
Peturile, sticlele si pungile proaspat recoltate se lasa la macerat cateva ore pentru aroma si buchet. Se lasa la foc mic timp de 10 minute, in timp ce se toarna fara moderatie motorina. Se condimenteaza cu sireturi taiate marunt, asortate cu ghete rondele. Amestecul se lasa la racit si se serveste cu prietenii pe malul unui rau sau lac. Pofta buna.
Articol realizat de:
Radu M. Costea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu