luni, 26 martie 2012

Exchange Cluj - Iasi 2008

Exchange Cluj - Iasi

Totul a inceput de la nevoia de a socializa...de a cunoaste noi oameni...noi concepte si de a-ti face noi prieteni. Astfel EGEA CLUJ si EGEA IASI au hotarat sa faca un exchange ce consta intr-un schimb de experienta intre cele doua entitati. Si asa a luat nastere venirea iesenilor la Cluj Napoca, iar mai apoi plecarea noastra spre Iasi.
Am pornit la drum in seara zilei de 11 decembrie, o parte cu masinile, o parte cu trenul. Cei care au fost cu trenul pot spune ca atmosfera a anulat durata indelungata a calatoriei. S-a cantat in cea mai mare parte, s-au mancat snitele de la Campeni, si s-a dormit foarte putin. Totodata s-a compus si un imn EGEA, pe care ulterior l-am cantat in gara la Iasi.
Colegii care au fost cu masinile au avut si ei parte de momente frumoase, au vazut locuri noi, s-au oprit pentru o scurta vizita in Vatra Dornei iar la drumul de intoarcere au vizitat putin din fiecare oras important prin care au oprit.
Am plecat cu noaptea-n cap, si am ajuns spre dimineata...cu forte proaspete sau mai putin. Am fost intampinati cum se cuvine la Iasi, in port traditional...si serviti cu binecunoscutele “paine cu sare” si “palinca”.
In gara ne-am intalnit cu totii, si pe urma am fost repartizati in camere. Ajunsi la camine...marea majoritate “a luat somn”. Dupa bine meritata portie de somn...am atacat Iasul.Am vizitat in cadrul Facultatii de Geologie Muzeul de Paleontologie...apoi am pornit spre Parcul Copou, unde a avut loc o sesiune foto cu Teiul lui Eminescu, declaratii de dragoste, chiar si casatorii(bineinteles pentru o zi). De aici s-a pornit spre cea mai mare Gradina Botanica a tarii, pe care am vizitat-o cap-coada. Aici am primit si sarcinile pentru cele 3 zile: sa facem sa se simta cat mai bine un prieten secret...si sa pupam pe cine apucam. Apoi am pornit spre camine pentru a ne echipa pentru “Geo Geo Christmas Party” ce urma sa aiba loc in Club Sky...unii cu un mic ocol la papanasi cu dulceata de kiwi. La bal s-a adunat toata Facultatea de Geografie plus clujenii...a fost o seara pe cinste...cei mai buni au castigat...iar Vita de Vie a incins atmosfera la maxim. Ce a fost dupa?...somn usor copilasi...

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5981I6NnGWI]

A doua zi a inceput calm...si s-a terminat in viteza. De dimineata, o parte din noi, mai matinali au intampinat EGEA TIMISOARA si o a doua tura de clujeni. Apoi ne-au fost prezentate proiectii de la “Romanian Freshman Weekend” Homorod si de la venirea lor la Cluj Napoca. Ne-a fost prezentat un filmulet “Iasi-Capitatala Primului Razboi Mondial” si principalele atractii ale orasului. Toate acestea ne-au pregatit pentru “marele concurs” Studistour...ce ne-a fugarit prin tot Iasul. Acesta consta in impartirea pe echipe, care pe baza unor indicii trebuiau sa gaseasca obiectivele turistice imprastiate in cea mai mare parte a orasului. Castigatorul?...eu zic ca toti am avut de castigat...Ziua s-a terminat prin cadouri de participare si cu o petrecere pe cinste in CUI(Casa Universitara Iasi), unde s-a dansat, s-a cantat si s-au jucat diverse jocuri.
In ultima zi...de dimineata s-a vizitat Muzeul de Mineralogie din cadrul Facultatii de Geologie iar apoi s-a plecat cu microbuze spre Dealul Repedea una din cele 7 coline pe care se intinde Iasul...unde dupa ce am vizitat zona, o parte din noi a ramas la un vin fiert...iar altii au incins un adevarat razboi de Paintball...uneori pe viata si pe moarte...cine a castigat?...eu bineinteles :P. Dupamasa ne-am intors la camine...unde a avut loc o sedinta de feedback...unde fiecare si-a spus parerea...aspecte pozitive...aspecte negative. Spre seara “feroviarii” ne-am pornit spre casa, insotiti bineinteles de toata lumea...dupa o sesiune de poze de grup, imbratisari, pupici...si pe alocuri lacrimi...ne-am imbarcat in tren si dusi am fost. Au ramas o parte dintre noi, cei veniti cu masinile, pentru inca o noapte insa aceleasi sentimente le-au resimtit si ei urmatoarea zi.
Pe tren...ne-am jucat...am cantat pe alocuri...am mancat...dar oboseala ne-a rapus mult mai repede ca la plecare...si am dormit o buna bucata de drum...Am ajuns in dimineata zilei 15 decembrie la Cluj...si deja ne era dor de Iasi.
Articol realizat de:
Horea Meleg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu