luni, 26 martie 2012

Earthday

Proiectul Earthday
       
 Stiaţi cã….
       pe 22 Aprilie e Ziua Internaţionalã a Pãmântului?

       Susţine şi tu viaţa, biodiversitatea şi mediul inconjurãtor.
             
Efortul fiecãruia dintre noi conteazã!

         Acestea au fost cateva dintre premisele de la care am pornit in realizarea proiectului Earthday. Scopul acestui proiect este informarea tinerilor despre problemele environmentale existente la nivel planetar si solutiile care trebuie implementate pentru rezolvarea lor.

earth day 1 
         Pe 22 aprilie 2008, s-a derulat prima editie a acestui proiect pe care dorim sa-l desfasuram anual. Astfel, in cadrul acestei zile, echipa Egea Cluj-Napoca a realizat prezentari si a purtat discutii cu elevii clujeni, pe diverse teme: poluare, schimbari climatice, resurse ,consum energetic, biodiversitate,etc. In 2008 proiectul Earthday a fost derulat in cadrul urmatoarelor unitati de invatamnt: Colegiul Economic”Iulian Pop”, Colegiul Naţional”Gheorghe Bariţiu” şi  Scoala cu clasele I-VIII “Ioan Bob”, unde am primit sustinerea cadrelor didactice de Geografie,care ne-au acordat timpul necesar pentru prezentari si carora,pe aceasta cale, dorim sa le multumim pentru colaborare.
  earth day 2

  Am fost placut surprinsi de faptul ca elevii ,in general, aveau cunostiinte despre majoritatea temelor abordate si au fost foarte deschisi si receptivi la noile informatii prezentate de noi.

earth day 3


Elevii scolii generale “Ioan Bob” s-au pregatit si ne-au intampinat cu o expozitie de desene tematice realizate de ei.
 earth day 4


Echipa Egea a pregatit o prezentare Power Point si un scurt film “From Pole to Pole”, prin intermediul carora le-au fost prezentate elevilor probleme climatice,energetice , demografice si de mediu.

earth day 5


Dupa prezentare a urmat o discutie libera, unde elevii si-au exprimat opiniile in legatura cu problemele Terrei si au sugerat eventuale solutii.  

Proiectul Earthday  – Campanie de informare sustinuta de Egea Cluj-Napoca
Prin acest proiect dorim sa informam si sa determinam tinerii sa nu ramana indiferenti la gravele probleme globale cu care ne confruntam in ziua de azi.
Take action….pentru cã gestul tãu conteazã!!
Sãrbãtoreşte şi tu Ziua Internaţionalã a Pãmântului !

 earth day 6
Informaţii suplimentare:
Atricol realizat de:
Diana Avram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu