luni, 26 martie 2012

Zilele Studentului Geograf 2009

Zilele Studentului Geograf 2009

  

zsg-afis

EGEA Cluj-Napoca 2009

Perioada:
21-24 mai 2009
Locatia:
Arealul judeţului Cluj
Organizator:
Asociaţia Tinerilor Geografi din Cluj-Napoca (EGEA Cluj-Napoca)
Str. Clinicilor nr. 5-7, Cod: 400006, Cluj-Napoca
Tel: 004-0264.597.988, Fax: 004-0264.597.988
E-mail: EGEA_Cluj@yahoogroups.com
Coordonator proiect:
Oneţ Maria-Cristina
Tel : 0752/145 765
E-mail: onet_maria_cristina@yahoo.com
Călburean Cristina
Tel: 0751/204 089
E-mail: cristina1204_c@yahoo.com
Parteneri :
Facultatea de geografie
Str. Clinicilor nr. 5-7, Cod: 400006, Cluj-Napoca
Tel: 004-0264.597.988, Fax: 004-0264.597.988
E-mail: http://geografie.ubbcluj.ro/
Prezentarea organizatorului:
EGEA Cluj-Napoca este entitatea din centrul universitar Cluj a Organizaţiei Europene a Tinerilor Geografi şi însumează în prezent 142 de membri.  Ca şi asociaţie non- profit, care a luat fiinţă prin prietenia câtorva studenţi iubitori de natură şi călătorii din  cadrul  Facultăţii de Geografie, aceasta a  dorit să ajute la găsirea unor soluţii pentru problemele pe care le-au întâmpinat în timpul perioadei de studenţie. Astfel obiectivul principal al asociaţiei EGEA Cluj-Napoca este de a reprezenta interesele comune ale studenţilor  din Facultatea de Geografie, din cadrul Universitãţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi de a stimula implicarea acestora în diferite proiecte pe teme geografice.
Printre proiectele noastre se numără:
Earth Day – campanie de promovare a protecţiei mediului în şcoli 
Schimburi de experienţă între studenţii geografi
Haşdeul ecologic - acţiune de reciclare a hârtiei din complexul studenţesc Haşdeu
Pădurea-motor de energie - acţiune de reâmpădurire a suprefeţelor forestiere din judeţele Maramureş,  Bistriţa şi Cluj.
Rezumat :
Pornind de la moto- ul asociaţiei noastre “Noi ne-am unit, vino şi TU”, acest proiect îşi propune o implicare cât mai activă a studenţilor din cadrul Facultăţii de Geografie, a universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în diferite activităţi cu temă geografică. Astfel, pe parcursul celor patru zile se vor desfăşura activităţi ce se vor adresa în special studenţilor din cadrul Facultăţii de Geografie, dar nu numai.
Pentru prima zi ne-am propus să începem evenimentul printr-un joc , StudisTur, ce are ca obiectiv familiarizarea participanţilor cu diferite obiective din Cluj-Napoca. Acestuia îi urmează o prezentare a asociaţiei noastre, EGEA Cluj-Napoca, în care ne propunem să aducem la cunosţinta celor care nu sunt membrii sau nu au auzit de noi, cine suntem, care este scopul nostru, un scurt rezumat al activitătilor de până acum precum şi avantajele oferite de statutul de membru al asociaţiei EGEA Cluj-Napoca. În cadrul prezentării va fi lansat proiectul “USE-IT in Cluj-Napoca” ce  îşi propune crearea unei hărţi editate în limba engleză a oraşului Cluj-Napoca dedicată tineretului. USE-IT este o organizaţie europeană care coordoneaza aceste acţiuni în mai multe oraşe din Europa cum ar fi Copenhaga, Ljiubliana, Varsovia etc. EGEA Cluj-Napoca va publica acest gen de hartă concepută de tineri pentru tineri în premieră pentru Cluj-Napoca. În cadrul proiectului studenţii care vor participa vor avea ocazia să parcurga procesul de concepere a unei altfel de publicaţii cu scop informativ. Prima zi se va încheia cu vizionarea în aer liber, în cadrul complexului Haşdeu, a două filme , unul cu tiltul “Viaţa studentului prin ochii geografului”, film realizat de studenţii de la Facultatea de Geografie prin care se încearcă sublinierea ideii de unicitate a vieţii de geograf, iar celălalt film va fi unul artistic, de natură psihologică.
Programul celei de a doua zi va începe cu un training pe tema “Project management” adresat tuturor membrilor diferitelor ong-uri sau oricărui student care doreşte să aplice pentru diferite proiecte de finanţare întrucât pentru a stăpâni arta de a scrie propuneri de proiecte este nevoie de o abordare unitară a managementului proiectului. După acest training, deoarece ne-am dorit să implicăm şi profesorii în activităţile noastre, va avea loc un mini-campionat de fotbal între studenţii Facultăţii de Geografie şi profesorii din cadrul facultăţii noastre. Seara se va încheia în Chiron, cu o seară de karaoke dedicată stilului folk şi cu o petrecere în stil “silent disco”.
În cadrul celei de a treia zi, avem pregătit un training cu tema “Presentation skills” adresat, mai ales, celor din anul terminal, care urmează să îţi susţină lucrarea de diplomă, dar nu numai, după care ne propunem să plecăm cu bicicletele în Făget pentru a vizita împrejurimile Clujului şi pentru a ne bucura de natura.
Ultima zi este rezervată unei ieşiri în afara Clujului, mai exact in Cheile Turzii, în care asigurăm transportul, unde vom desfăşura activităţi de căţărare pentru doritori,în colaborare cu Şcoala de Alpinism Turdeană, traseul cheilor, concurs de orientare turistică, iar seara foc de tabară şi cântece de munte acompaniate de chitară, specifice geografilor.
Pentru mai multe detalii, vă rog să consultaţi anexa 1.
Obiective:
Promovarea Facultăţii de Geografie
Elaborarea unui statut al studentului geograf
Promovarea oraşului Cluj-Napoca şi a împrejurimilor acestuia
Transformarea evenimentului în unul anual
Îndemnarea studenţilor din cadrul Facultăţii de Geografie să se implice în mai multe activităţi cu specific geografic şi environmental
Beneficiari direcţi:
Studenţii şi profesorii din cadrul Facultăţii de Geografie
Beneficiari indirecţi:
Studenţii şi tinerii din Cluj-Napoca
Metode de evaluare
Numărul de studenţi participanţi
Opinia studenţilor implicaţi prin aplicarea unui chestionar
Anexa 1
Ziua 1:
15:00-17:00: StudisTur
18:00: Prezentare EGEA
20:30-22:30: Film în are liber în cadrul complexului Haşdeu
Ziua 2:
15:00-17:00: Training pe tema “Project management”
18:00-20:00: Mini-campionat de fotbal
21:00: Petrecere in stil “silent disco” şi  karaoke dedicat stilului folk în Chiron
Ziua 3:
13:00: Training pe tema “Presentation skills”
16:00: Vizitarea împrejurimilor Clujului cu bicicletele, cu direcţia Făget
Ziua 4:
11:00: Plecarea în Cheile Turzii
12:00: Începerea activităţilor din chei: căţărat, parcurgerea traseului cheilor, concurs de orientare turistică, foc de tabără
23:00: Plecarea spre Cluj-Napoca
Toti doritorii sunt invitati sa se inscrie la persoanele de contact. Datele pentru inscriere pot fi gasite pe aifs, numarul locurilor este limitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu