luni, 26 martie 2012

Zilele Studentului Geograf 2010


Zilele stundetului geograf 2010 s-au desfasurat in perioada 17-22 mai 2010, acest proiect urmarind o implicare cât mai activă a studenţilor din cadrul Facultăţii de Geografie din Cluj-Napoca în diferite activităţi cu temă geografică organizate de EGEA timp de o saptamana.
1.Astfel,in prima zi,s-a organizat un joc, GeoTur, avand ca obiectiv familiarizarea participanţilor cu diferite obiective din Cluj-Napoca,iar seara ne-am adunat pentru o iesire de tipul “Chill night” in Campus Pub.
2.A doua zi am inceput-o printr-un training pe tema “ Time Management”, urmat apoi de o sesiune de prezentari pe tema “Calator prin lume” in sala AG din cadrul facultatii unde stundenţii au fost invitaţi să împărtăşească cu noi din experienţele din timpul expediţiilor pe care le-au derulat de-a lungul aniilor de studenţie. Pe aceiasi tema, “Calator prin lume” am lansat o expozitie de fotografie in cantina din Hasdeu , cu o sectiune dedicata unei expediţii în Caucaz derulată de colegul nostru Lucian Roşu, membru LSGG & EGEA Iaşi.
Seara urma sa fie incheiata prin vizionarea unui film in complexul Hasdeu ,care datorita conditiilor meteo nefavorabile nu a avut loc.
3. In a 3-a zi incep calificarile pentru “Geographers League”, astfel studentii de la facultatea noastra si-au facut echipe,competitia e mare deoarece echipa castigatoare va juca in urmatoarea zi contra echipei profesorilor.
4. In a 4-a zi, de dimineata are loc finala “Geographers League”,echipa profesorilor fiind cea castigatoare,  iar dupamasa s-a organizat swing in Făget, pentru iubitorii de sporturi extreme Seara am organizat un mic party in care am umplut localul Funky Bar de voie buna.
5. Vineri a fost o zi cu activitati academice, in care s-a tinut un workshop cu tema “Posibilităţi de valorificare a cunoştinţelor geografice prin intermediul programelor GIS”,sustinut de d-nul sef lucrari dr. Titus Man. Tot în cadrul programului acestei zile au avut loc şi două prezentări, pentru linia maghiară şi linia română, ce au subliniat importanţa programului de mobilitate ERASMUS.
6. In ultima zi am plecat toti catre Cheile Turzii incantati de ceea ce va urma: am mers la catarat pe un traseu pentru incepatori: Scoala Turdeana,17 m.Pentru mine a fost cea mai frumoasa zi, atunci mi-am descoperit o noua mare pasiune- cataratul. Dupa ce ne-am catarat toti de cateva ori, ne-am pornit la o tura montana pe versantul drept al Cheilor , ne-a prins si ploaia iar spre seara ne-am intors la salvamont si de acolo in Cluj-Napoca.

Samartean Mihaela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu